Bingootje - spelregels en basis

Over het bingo spel valt meer dan genoeg te vertellen. Er zijn talloze manieren om dit te spelen waardoor het veel leuker wordt. Het is natuurlijk geweldig als er een aantal manieren zijn om het uit te proberen. Zo kom je er vanzelf achter hoe jij het liefste speelt en kun je dit naar hartelust doen. De kans is groot dat je al een keer van het spel hebt gehoord en het ook hebt gespeeld.

character character
character character

Bingo spellen beschikbaar op geselecteerde sites

Bingocams logo

Bingocams - 200% Welkomstbonus Tot €100!*

 • Aangedreven door B-Live Gaming
 • Loyaliteitsprogramma
 • 200% op eerste storting
 • Minimal terugtrekking 25 €

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website https://www.bingocams.com/

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Het is niet mogelijk om voor echt geld of fysieke prijzen te wedden. Zie de details over promoties op de officiële website https://www.gamepoint.com/pt/playbingo

Shiny Bingo logo

Shiny Bingo - 300% Welkomstbonus*

 • Aangedreven door B-Live Gaming
 • Loyaliteitsprogramma
 • 300% bij de eerste storting
 • Minimal terugtrekking 25 €

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website https://www.shinybingo.com/

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website http://jogo-bingo.nl/

Maria Bingo logo
geen wedden

Maria Bingo - Välkomstbonus - 500%*

 • Aangedreven door Relax Gaming
 • 100% bij de eerste storting

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website https://www.mariacasino.se/bingo

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website.

Trendie Bingo logo

Trendiebingo - 200% Welkomstbonus*

 • Aangedreven door Microgaming
 • Loyaliteitsprogramma
 • 200% op eerste storting
 • Minimal terugtrekking 25 €

*18+. Volledige voorwaarden gelden. Speel verantwoord aub. Zie de details over promoties op de officiële website https://www.trendiebingo.com/

Bingo spelregels

Omdat het een leuk tijdverdrijf is met vrienden of in een groep wordt er vaak gespeeld in buurthuizen of bij verenigingen. Een bingootje is dan heel normaal. De spelregels lenen zich er goed voor dit mer meerdere mensen te doen. Het is een ongeschreven regel dat er minder kans op prijzen is als er meer spelers zijn. Deze hebben dan namelijk meer kan om te winnen, en jij als enkele speler minder. Dit heeft ermee te maken dat er gespeeld wordt om verschillende combinaties. Zo kan het zijn dat de ene eerder een bepaalde lijn vol heeft, maar weer een ander eerder de hele kaart. Bij een valse bingo mag de betreffende speler vaak niet meer meedoen.

Om te kunnen spelen heb je minstens twee spelers nodig. De basisregels zijn simpel. Door een bepaalde combinatie van getallen op de kaart als eerste te hebben kun je winnen. Heeft een tegenstander dit eerder, dan wint deze. De additionele regels kunnen verschillen aan de hand van de variant die je speelt. Hieronder lees je daar gelijk meer over.

Bingo spelen: de varianten

 Waar er normaal gesproken bij het bingospel op slechts één manier wordt gespeeld is dit online wel anders. Er zijn een aantal varianten van het spel die enorm leuk zijn om te doen, we hebben ze hier vast voor je op een rijtje gezet:

 •  Gokkast variant: Dit werkt als het ware wat meer als een soort flipperkast. Door de ballen omhoog te schieten belanden ze in bepaalde gaten. Deze hebben allemaal nummers waarmee je bij het raken van de juiste, deze op je kaart krijgt. Daarna is het doel om er zo snel mogelijk een aantal bij elkaar te krijgen.

 • 90 ball bingo: Deze leuke variatie op het bingo spel is voor degenen die van snelheid en actie houden. Bij deze variant wordt met 90 ballen gespeeld, maar het kan ook met 30, 75 of 80 ballen. Deze ballen hebben allemaal een getal dat terug te vinden is op de kaarten. Vandaag de dag is dit de meest gespeelde wijze die we tegenkomen.

 • Amerikaans en Engels bingo: Het grootste verschil zit hem in de manier waarop je kunt winnen. De Britse variant wordt daarbij ook wel Europees bingo genoemd. Hierbij kun je winnen door een horizontale, verticale of diagonale lijn met nummers te krijgen. Bij de Amerikaanse variant draait het meer om het maken van bepaalde figuren.

 • Quick Shot bingo: Bij deze vorm van het bingo spel worden van tevoren kaarten gekocht. De speler moet een bepaald patroon bereiken waarna deze zal winnen. Let wel op, dit kan bij Quick Shot soms erg lang duren. Je moet dus over het nodige doorzettingsvermogen beschikken.

 • Paardenraces bingo: Als er op deze manier wordt gespeeld krijgen spelers een vast getal van 1 tot 15, omdat er in totaal ook maar maximaal 15 mensen mee mogen doen. Daarna krijgt iedereen de bingokaarten en gaat het spel verder tot dat iemand deze vol heeft.

 • Shotgun bingo: Hierbij valt vooral op dat de getallen altijd enorm tap worden opgenoemd. Deze variant wordt gespeeld tussen de ronden van een gewone bingo door wat vooral in een enorme vaart gaat. Een ideale extra voor de snelheidsduivels dus.

Meer dan genoeg opties dus om uit te kiezen. Zo zie je maar, als je even geen zin meer hebt in het traditionele spel spelen is er dus nog steeds voldoende mogelijkheid om uit te wijken. Bijkomend voordeel aan het proberen van veel varianten is dat je kunt ontdekken welke je het leukste vindt.

Hoe kun je winnen met bingo?

 In principe is het bingo spel niet iets waarbij je zelf invloed uitoefent op de uitkomst. Maar door een aantal factoren zo goed mogelijk aan te pakken heb je wel enige invloed op de winkans. Hoe het balletje eruit komt rollen weet je natuurlijk nooit, net als welke nummers er op je kaart komen te staan. Dit wil echter niet zeggen dat je niets kunt doen om de kans dat je er met de prijzen vandoor gaat te vergroten.

De belangrijkste factor is hoeveel spelers er deelnemen en met hoeveel kaarten je speelt. Dit heeft direct invloed op de winkans. Speel daarom voor zover mogelijk tegen zo min mogelijk mensen. Als je dan ook nog eens met meerdere kaarten speelt wordt de kans om te winnen al een heel stuk groter.

Bingo Online Spelen Voor Geld